Hömötiaista (Poecile montanus) uhkaa sopivien metsien katoaminen. Laji oli pitkään Suomessa runsaslukuisimpien lintujen joukossa. 2000-luvulla hömötiainen on taantunut Suomessa ensin vuonna 2015 vaarantuneeksi ja vuonna 2019 erittäin uhanalaiseksi. KUVA: ELLA KIVINIEMI / HYVÄN SÄÄN AIKANA (https://hyvansaanaikana.fi/uhanalainen-suomi/)

TÄMÄ ASIA ON MUSTAVALKOINEN. Stand up -koomikko Iikka Kivi taistelee ilmastonmuutosta vastaan tarinoilla ja tunteilla. Someaktivistin mielestä Twitterin ilmastokahakoissa kaikkia keinoja on kokeiltava. KUVA: ELLA KIVINIEMI / Hyvän sään aikana (https://hyvansaanaikana.fi/tama-asia-on-mustavalkoinen/)

ESSEE: PÄIVÄ ILMAN SOTAA. Sodat kiihdyttävät ilmastonmuutosta ja ekokatastrofeja. Ekokatastrofit puolestaan edesauttavat sotien syttymistä. Ekokriisin selättäminen ei ole mahdollista, jos emme lopeta järjetöntä asevarustelua ja ala kulkea kohti rauhan tietä, kirjoittaa Johannes Roviomaa esseessään. KUVA: ELLA KIVINIEMI / Hyvän sään aikana (https://hyvansaanaikana.fi/paiva-ilman-sotaa/) Kuvamateriaalit: Hannes Mustakallio / Helsingin kaupunginmuseo (CC BY 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ ), C.W. Eckersberg / Statens Museum for Kunst (Public Domain)

Pakastin–zine, Aalto-yliopiston Valokuvataiteen maisteriohjelma. ZINEN KUVITUS JA TAITTO: ELLA KIVINIEMI. TÄMÄN SIVUN RUNOT: ELLA KIVINIEMI. Huom! ZINE TULOSTETAAN KELLERTÄVÄLLE PAPERILLE.

Back to Top